Simpozion „Prevenirea infecției cu HPV și a cancerului de col uterin – Activități prioritare pentru sănătatea publică”

Simpozionul „Prevenirea infecției cu HPV și a cancerului de col uterin – activități prioritare pentru sănătatea publică” a fost împărțit în trei sesiuni științifice. În cadrul primei sesiuni a fost abordat diagnosticul infecției cu HPV și al cancerului de col uterin, în cea de-a doua sesiune s-a dezbătut epidemiologia infecției cu HPV și profilaxia acesteia, iar în cea de-a treia sesiune științifică au fost subliniate principalele obiective și programe pentru sănătatea publică, în vederea controlului infecției HPV și al cancerului de col uterin.

La simpozion au luat parte peste 50 lideri de opinie din domeniile: microbiologie/medicină de laborator, epidemiologie, sănătate publică, obstetrică-ginecologie, boli infecțioase, medicină de familie, dermatovenerologie și ORL.

Simpozionul „Prevenirea infecției cu HPV și a cancerului de col uterin – activități prioritare pentru sănătatea publică” a fost organizat științific de Societatea Română de Microbiologie.

Parteneri științifici: Societatea Română de Human Papillomavirus, Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie.

Parteneri instituționali: Institutul Național de Sănătate Publică.